Laatste Nieuwsjes

- leden die een mededeling op het prikbord wensen te zetten sturen een mail naar de webmaster: maurice.kerkhofs@gmail.com

 

geplaatst op 16 juli 2022 De fotos van Freddy genomen tijdens de fietstocht op 14 juli naar Lokeren en Stekene zij te bewonderen op de fotogalerijen via de ledenpaginas !
geplaatst op 2 juli 2022 Jullie vinden via de banner het bijgewerkte jaarprogramma 2022. Er staan weeral boeiende activiteiten aan te komen waarvan onze BBQ op 7 juli nakend is. Ook is editie 3 van ons clubnieuws van 1 juli nu via de ledenpaginas beschikbaar.
geplaatst op 6 juni 2022 De website werd ondertussen weer bijgewerkt met fotos van nieuwe leden & partners. Ga naar de leden sectie en klik ook op de fotogalerijen voor de laatste foto's.
geplaatst op 17 april 2022 de fotos van de clublunch van 7 april tijdens dewelke wij het cello-duo Simonne Vergeylen en Prof.Em. Tuur Spaepen mochten verwelkomen, afgesloten met een kroniekje van Harry, vinden jullie terug in de fotogalerijen op de ledenpaginas
geplaatst op 8 maart 2022 Onze lunches zijn weer gestart! Op 3 maart hadden we Prof. Em. K. Malfliet als gastspreker die ons kwam spreken over " Poetinisme". We mochten eveneens Frank Peeters als nieuw lid verwelkomen. Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas voor enkele sfeerbeelden.
geplaatst op 26 juli 2021 Behalve de fotos van onze feestelijke herstart op 15 juli vinden jullie op de fotogalerijen van de ledenpaginas nu ook enkele sfeerbeelden van de zonnige fietstocht naar het Kasteel van Gaasbeek op 22 juli 2021. Onze clubfotograaf Freddy was van de partij!
geplaatst op 10 mei 2021 Onze volgende lezing wordt gebracht door Mevrouw Christiane Struyven op 20 mei over René Margritte. Start vanaf 10:30h , de zoom link word jullie bezorgd door Etienne. Klik hier voor de flyer.
geplaatst op 2 mei 2021 Zoals jullie reeds via een aparte mailing werden geïnformeerd zal Prof. Hendrik Vos een lezing geven voor onze club op 6 mei over "De Europese Unie, van crisis tot crisis" . Start vanaf 10:30 h. Jullie ontvangen de link om in te loggen op zoom via Etienne.Klik hier voor de flyer.
geplaatst op 24 maart 2021 Op 15 april is het de beurt aan Lia van Bekhoven die ons komt onderhouden over de Britten en hun Brexit...Klik hier voor de Flyer die Chris opstelde.
geplaatst op 22 maart 2021 Op donderdag 1 april geeft Professor Koen Van Meerbeek een lezing over biodiversiteit. De link voor de zoom- connectie wordt jullie per email door Etienne opgestuurd. Klik hier voor de Flyer die Chris hiervoor samenstelde.
geplaatst op 16 maart 2021 Op donderdag 18 maart hebben we opnieuw een online lezing met als onderwerp "DE NIEUWE ZIJDE ROUTE of de wraak van China" via ZOOM door dhr. Guy Bultynck, Koopvaardij Kapitein. Klik hier voor de Flyer die Chris hiervoor samenstelde.
geplaatst op 20 februari 2021 De ondersteunende slides van Marc Van der Hauwaert 's boeiende lezing op 19/02/2021 over "WCR en de evolutie van de Radiologie" kunnen jullie nog eens herbekijken. Ga hiervoor naar de leden paginas en klik op fotogalerijen.
geplaatst op 15 februari 2021 Onze website werd ook weer eens bijgewerkt: ontdek ons dynamisch jaarprogramma via een klik op de banner van de welkomspagina! Ook het eerste clubnieuws van dit jaar kunnen jullie raadplegen via de ledenpaginas!
geplaatst op 15 februari 2021 Wij kregen goede reacties over de virtuele spreekbeurt van Prof Dr Criekemans op 4 februari. Wij kijken nu uit naar de spreekbeurt, eveneens via Zoom, van onze erevoorzitter Marc van der Hauwaert komende donderdag 18 februari om 11h over "WCR en de evolutie van de Radiologie". Deze sessie start stipt om 11u. Inloggen kan vanaf 10u30. De link nodig voor het inloggen werd aan alle leden verstuurd door Etienne.
De klemtoon van deze lezing zal liggen bij de ontdekking van de röntgenstralen door W.C.Röntgen, de prille evolutie van de radiologie en de daaropvolgende paukenslagen die tot op heden de evolutie van de beeldvormende technieken bepalen. Marc zal de lezing afronden met een klein overzicht van de senologie. ( dit is een specialisme binnen de gynaecologie dat zich in het bijzonder bezighoudt met de kankerpathologie van de borst). Allen kijken en vooral luisteren!!
geplaatst op 26 januarir 2021

"De Amerikaanse verkiezingen en wat deze betekenen voor Europa - ook geopolitiek" is een lezing door Prof Dr David Criekemans op donderdag 4 februari 2021 met start stipt om 11:00h. De link om deze zoomconference bij te wonen wordt aan alle leden verstuurd.

Prof. dr. David Criekemans werd geboren in Antwerpen (1974). Licentiaat Internationale Politiek (UIA, 1996), European Master of Public Administration (KULeuven, 1997). In 2005 verdedigde hij zijn doctoraat aan de Universiteit Antwerpen over de intellectuele geschiedenis van Geopolitiek (1890-2005) en haar relatie tot de theorie van de Internationale Betrekkingen.

Prof. dr. David Criekemans is vandaag hoofddocent 'internationale politiek' aan de Universiteit Antwerpen (België), docent 'internationale politiek en internationale veiligheid' aan het University College Roosevelt in Middelburg (een onderdeel van Utrecht University, Nederland) en senior lecturer 'geopolitics' aan het Geneva Institute of Geopolitical Studies (GIGS) (Zwitserland). In 2005 startte hij in Genève met collega Prof. Gyula Csurgai de jaarlijkse Summer Course in Geopolitics (GIGS).

Daarnaast is hij ook visiting professor aan Blanquerna, Ramon Lull University in Barcelona (Spanje), alsook aan het Latin American and Carribean Institute of Geopolitical Studies (LACIGS) op Curaçao. Sinds februari 2019 is hij tevens Senior Associate Fellow bij Egmont, het Belgische Koninklijke Instituut voor Internationale Betrekkingen, geassocieerd met de Belgische federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Voorheen doceerde hij Geopolitiek aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel (2007-2011), Regional Integration aan de Katholieke Universiteit Brussel (2006-2007), en een module Geopolitics and the Geopolitics of Energy aan Jacobs University Bremen in Duitsland (December 2011-January 2012).

 

geplaatst op 26 januari 2021 Freddy heeft zijn voorzitterstermijn met glans afgesloten met een palmares aan activiteiten en evenementen. De bestuursoverdracht gebeurde tijdens de nieuwjaars video conferentie op 7 januari 2021. Op de fotogalerijen van de ledenpaginas vinden jullie enkele sfeerdias.
geplaatst op 14 october 2020 Aanpassingen op de website hebben enkele maanden stilgelegen omwille van de onzekerheden van Corona. Inmiddels even bijgewerkt. Jullie vinden de laatste clubnieuwsen tot en met nr 6 op de ledenpaginas. Het intern reglement kreeg een nieuwe uitgave ivm een verduidelijking van de polis afgesloten door het CIC en de aanmeldingsplicht voor deelname aan de lunches in de toekomst. De agenda werd ook even bijgewerkt, maar gelet op de onzekerheden worden ook aparte mailings verzorgd!
geplaatst op 24 april 2020 Clubnieuws nr 3 van 23 april is nu beschikbaar via de ledenpaginas .
geplaatst op 14 maart 2020 Wij volgen de aanbevolen maatregelen ivm het Corona Virus. Derhalve werd de lunch op 19 maart met gastspreker Prof Malfliet AFGELAST.
geplaatst op 15 januari 2020 Het eerste Clubnieuws 2020 onder de redactie van Etienne is er ! Ga naar de ledenpaginas voor consultatie.
geplaatst op 5 januari 2020 Het geactualiseerde jaarprogramma 2020 vinden jullie achter de banner op de welkompagina. De Agenda werd eveneens gesynchroniseerd. Onze website verwerkte dit jaar 6.551 bezoeken, dit gaf dan weer aanleiding tot 77.991 hits! Klik hier voor meer details
geplaatst op 12 november Er is nu een nieuwe editie (december 2019) van onze adressenlijst beschikbaar via de ledenpaginas. Het programma 2020 krijgt vorm en kan al geraadpleegd worden via de banner op de welkomspagina...
geplaatst op 5 november 2019 De fotos van de herfstwandeling in De Zegge en de daarop aansluitende lunch op 24 october zijn nu ook beschikbaar! Ga naar de fotogalerijen via de ledenpaginas.
geplaatst op 10 october 2019 Het clubnieuws van october is nu ook beschikbaar! Ga naar de ledenpaginas.
geplaatst op 25 augustus 2019

Gastspreker Dirk De Witte.
Dirk en Lieve nemen jullie voor de derde keer mee naar Afrika. Dit is hun tiende etappe rond de wereld. Iedereen wordt verwacht om 10.00 uur in Ter Vennen, 2110 Wijnegem

Klik hier voor de uitnodiging

geplaatst op 24 juni 2019

Jullie clubnieuws van juni werd inmiddels al verspreid via persoonlijke email door Etienne en is nu ook consulteerbaar via de ledenpaginas. Denk eraan om voor 5 juli in te schrijven voor onze jaarlijkse BBQ.

Voor de golfliefhebbers onder ons die niet deelnemen aan onze jaarlijkse clubreis, is er het nationaal Probustornooi dat dit jaar op Ternesse Wommelgem wordt georganiseerd door onze dochterclub de Voorkempen.

geplaatst op 31 mei 2019 Enkele fotos van Freddy genomen tijdens de Fietstocht op de hoge Veluwe vinden jullie in de fotogalerijen op de ledenpaginas.

geplaatst op 8 april

2019

De Nationale Probusdag heeft dit jaar plaats op 21 mei en wordt georganiseerd door Probus Pajottenland-Heyde in de Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden. Klik hier voor de details van het programma. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal onze club eventueel het transport organiseren. Lees hiervoor de aankondigingen van onze secretaris.
geplaatst op 8 april 2019 Prof Sevrin heeft de slides van zijn causerie op 21 maart l.l. ter beschikking gesteld. Diegenen die nog even rustig zijn boodschappen wensen te assimileren of diegenen die de causerie niet konden bijwonen kunnen deze raadplegen in de fotogalerijen op onze ledenpaginas in PDF formaat. De powerpointpresentatie met verschillende animaties is bij de webmaster op aanvraag beschikbaar.
geplaatst op 19 februari 2019

De voordracht van Prof Sevrin over de Einstein Telescoop die voorzien was op 7 maart wordt verplaatst naar 21 maart 2019. Noteer de nieuwe datum in jullie agenda en klik hier voor de flyer over deze uitzonderlijke belovende uiteenzetting

geplaatst op 18 december 2018 Onze agenda voor 2019 is ondertussen bijgewerkt! Jullie kunnen deze consulteren via de agenda knop op de welkomspagina of ook via een klik op het meer overzichtelijke jaarprogramma!
geplaatst op 14 november 2018

Gastspreker Dirk De Witte. Dirk en Lieve nemen jullie mee naar Afrika. Dit is hun negende etappe rond de wereld. Iedereen wordt verwacht om 10.30 uur in kasteel Domein Byckhove 280, 2110 Wijnegem

Klik hier voor de uitnodiging

geplaatst op 15 october 2018

Eventmanager Chris organiseerde op 11 october weer eens een boeiende en originele uitstap naar West Vlaanderen!! We bezochten het nieuwe vlasmuseum in Kortrijk en werden daarna ingeweid in enkele geheimen van het succesvolle Lobster Fish in Deerlijk!

Ga naar de fotogalerijen voor enkele fotos en ontdek het verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke kreeft....(op de zevende foto in Deerlijk zie je de belangstelling van Mia en op de achtste foto houdt de enthousiaste presentator de mannelijke kreeft in de rechterhand...)

geplaatst op 2 september 2018

Onze clubreis was een voltreffer! Jullie vinden in de fotogalerijen van de ledenpaginas vele fotos bezorgd door Freddy, Chris en Walter. De nieuwe afmeldprocedure blijkt goed te functioneren. Jullie melden af en kunnen onmiddellijk daarna op de ledenpaginas: knop - overzicht van afmeldingen-zien dat uw afmelding geregistreerd werd. Let op: de datum die moet ingevuld worden is amerikaans formaat dwz eerst de maand en dan de dag.. als geheugensteuntje denk aan 9/11. Een getal ingevuld in het eerste vakje > 12 geeft dus een foutmelding.

Ook nieuw op de website is dat er een aparte pagina is die het volledige jaarprogramma weergeeft. Momenteel nog ingevuld voor 2018 maar binnenkort 2019!

geplaatst op 10 augustus De foto's van de fietstocht Vossen staan op de website. Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas
geplaatst op 28 juli 2018 De foto's van de BBQ op 26 juli in Hof van Beatrijs staan op de website. Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas
geplaatst op 29 april 2018

De Kogel is door de kerk! Vanaf de volgende lunchvergadering wordt het Restaurant Ter Vennen onze nieuw stek! Jullie vinden op de welkomspagina het logo van Ter Vennen met alle nuttige inlichtingen. De lunches vinden vanaf nu plaats op de eerste- en derde donderdag van de maand!

De fotos van onze laatste uitstap op 19 april naar Aken ons bezorgd door Paul De Preter vinden jullie in de fotogalerijen op de ledenpaginas!

geplaatst op 23 maart

Het nieuwe clubnieuws nr 2 van maart werd toegevoegd en de agenda op de welkomspagina is bijgewerkt tot einde 2018!

Voor de leden van de stuurgroep is het verslag van de vergadering van 8 maart nu ook beschikbaar op de bestuurspagina.

geplaatst op 11 maart 2018 We hebben ondertussen twee boeiende activiteiten achter de rug: op 15 februari bezochten we het havenhuis en op 1 maart trotseerden we in grote getale de barre -6 vriestemperturen tijdens onze wandeling op de Kalmthoutse heide. Beide activiteiten perfect georganiseerd door eventmanager Chris! Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas voor enkele mooie fotos!
geplaatst op 14 februari 2018 Onze website werd weer eens up-to-date gezet: lees de boodschap van onze nieuwe voorzitter Freddy op de welkomspagina. Etienne zorgde voor een nieuwe editie van onze adressenlijst die jullie op de ledenpaginas kunnen raadplegen. Ook het eerste clubnieuws van 2018 is nu op de website beschikbaar. De bestuurswissel werd aangepast op de bestuurspagina en de nieuwe leden hebben nu ook hun fotootje op de heren fotolijst! De activiteitskalender waarvoor we een Google applicatie hebben moeten kiezen is eveneens bijgesteld! Een berichtje indien jullie suggesties of opmerkingen hebben voor onze website is met dank aanvaard!
geplaatst op 19 januari 2018

De fotos genomen tijdens de bestuurswissel die plaats vond in het Keienhof te Kalmthout zijn nu beschikbaar !

Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas om de sfeer tijdens onze traditionele nieuwjaarslunch even op te roepen.

geplaatst op 18 december 2017

Voor de regelmatige bezoeker van deze website enkele statistieken. Dit jaar hadden we een lichte stijging van het aantal bezoeken. Tot op vandaag 4520 of ongeveer gemiddeld 13 per dag....! Ieder zo een bezoek genereert gemiddeld een 20 tal hits = aanklikken van onderwerpen, paginas enz...

Zie het overzicht van gegevens voor 2016 en 2017 op deze pagina

geplaatst op 18 december 2017

Onze website is ondertussen weer wat bijgewerkt! Het laatste clubnieuws nr 5 van dit jaar vinden jullie via de ledenpaginas. Ook de agenda, welliswaar in een nieuw google kleedje, is ingevuld met een overzicht van de data van onze clublunches in 2018 evenals de data van de geplande activiteiten! Jullie kunnen deze agenda consulteren via een eenvoudige klik op de "agenda" knop van de welkomspagina.

Vergeet niet om jullie in te schrijven (en te betalen) voor de komende nieuwjaarslunch op 11 januari 2018 evenals voor het bezoek aan het Havenhuis op 15 februar 2018 ! Raadpleeg hier de flyer die onze nieuwe eventmanager Chris hiervoor opstelde!

Ook op het front van het CIC is er een nieuwe info 56 die jullie hier kunnen openen.

geplaatst op 24 november 2017

Zoals aangekondigd tijdens de lunch van gisteren gaat onze jaarlijkse Probusreis in 2018 naar Riga en Tallinn. De data van de reis zijn vastgelegd in augustus 2018 van de 20 ste tot de 24 ste. Onze nieuwe eventmanager heeft tijd noch moeite gespaard om deze reis in alle details voor te bereiden en dit aan een redelijke prijs!

Klik hier om de gedetailleerde reisbeschrijving nog eens grondig na te lezen. Het inschrijvingsformulier vinden jullie eveneens door hier te klikken en dan is een download onmiddellijk beschikbaar. Jullie kunnen het dan invullen en doorsturen of afprinten.

geplaatst op 7 oktober 2017 Presentatie van de wereldreizigers Dirk en Lieve. Zij nemen ons mee naar India en het eerste deel van hun Afrikatrip. Wij komen samen in de Zevenster om 11u. Zoals telkens we een gastspreker hebben zijn alle dames van harte uitgenodigd. Zij moeten hun aanwezigheid wel op voorhand melden bij Cécile De Preter (tel: 03/645 30 97, pauldepreter@skynet of cecileboon@skynet.be ) dit met het oog op het aantal lunches. Klik hier voor de uitnodiging
geplaatst op 6 oktober 2017 Afmeldknop en agenda zit in een nieuw kleedje. Probeer het maar eens uit
geplaatst op 1 oktober 2017 Ook Paul De Preter heeft ons ook enkele van zijn Bratislava fotos bezorgd! Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas.
geplaatst op 28 september De prachtige fotoreeksen van Freddy en Chris van onze jaarlijkse clubreis naar Bratislava zijn te bewonderen via de fotogalerijen op de ledenpaginas!
geplaatst op 15 juli de foto's van de BBQ op 13 juli op de website geplaatst. Ga naar de fotogalerijen van de ledenpaginas.
geplaatst op 1 juli 2017 Via links naar andre sites kunnen jullie nu ook de website van onze "dochterclub" Probus Voorkempen bezoeken. Jullie vinden er bekende gezichten...
geplaatst op 18 juni 2017 Ook de fotos van de Maastrichtse fietstocht zijn nu beschikbaar. Ga naar de fotogalerijen van de ledenpaginas.
geplaatst op 17 juni 2017

Jullie vinden op de ledenpaginas nu ook de derde uitgave van ons clubnieuws verzorgd door Etienne. De kalender die jullie via de welkomspagina kunnen aanklikken is up to date met een overzicht van onze eerstvolgende aktiviteiten.

In het bijzonder vestigen wij de aandacht voor onze jaarlijkse BBQ die dit jaar zal doorgaan in het Domein Martinus te Halle Zoersel www.domeinmartinus.be op donderdag 13 juli 2017. Inschrijvingen verwachten wij ten laatste tegen 5 juli. Klik hier voor de flyer waar jullie alle details van de "gastronomische" BBQ kunnen lezen!

En dan" heet van de lens" van Lieve een filmpje van, zo te zien, een heldhaftige tweedaagse fietstocht in de omgeving van Maastricht.De afwezigen hadden weer eens ongelijk.

Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas voor de link .

geplaatst op 17 april 2017 Wij vernemen het droevige nieuws dat de stichter van Probus België , Dhr George Dick op 15 april in het ZNA Middelheim overleden is. George was een regelmatige gast op een aantal van onze activiteiten en werd nog door ons in de bloemen gezet tijdens onze lustrumviering vorig jaar. Wij zullen hem moeten missen...maar hij laat een mooi en succesvol initiatief aan ons achter.
geplaatst op 15 april 2017

De website werd weer eens bijgewerkt. Jullie vinden onder de knop "agenda" op de welkomspagina een agenda die bijgewerkt werd tot aan het einde van dit jaar.. er zijn nog wat aangename aktiviteiten te ontdekken.

Behalve de fietstochten georganiseerd door bikemanager Willy vergast ook Freddy ons op een veelbelovende uitstap naar Warfusée en Saint-Séverin-en-Condroz. Daar is natuurlijk ook gedacht aan een mooie lunch die in het restaurant "Un temps pour Soi" wordt reserveerd. Jullie vinden inbijlage een flyer van Freddy evenals de uitnodiging met verdere details voor het bezoek. Zoals aangekondigd worden de collegas van de Probus Voorkempen ook uitgenodigd. De beschikbare plaatsen worden opgevuld volgens het principe: eerst betaald eerst in de rij.

Door de goede zorgen van Etienne werden de ledenlijst alsook het adressenbestand up-to-date gebracht. Deze info en ook het laatste clubnieuws (april) zijn nu op de website gemakkelijk te raadplegen.

geplaatst op 11 maart 2017 De presentatie van onze gastspreker Dhr Jan Bens was boeiend en kende veel bijval ! Voor diegenen die nog eens rustig alle informatie willen overlopen, of voor diegenen die niet konden aanwezig zijn: ga naar de leden paginas en onder fotogalerijen vinden jullie de slides van de presentatie.
geplaatst op 25 februari 2017 Vergeet onze bijeenkomst van 9 maart 2017 niet!

Op 9 maart hebben we , met dank aan Marc Haan , dhr. Jan Bens , directeur van het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle) te gast. Dhr. Bens startte zijn carrière in de kerncentrale van Doel en is sinds januari 2013 directeur van het FANC. Hij heeft een wijde internationale ervaring niet alleen in de nucleaire sector maar ook in de sector van de hernieuwbare energie.

Wij komen samen in de Zevenster om 11u. Zoals telkens als we een gastspreker hebben zijn alle dames van harte uitgenodigd. Ze moeten hun aanwezigheid wel vooraf melden bij Cécile De Preter (tel: 03/645 30 97, pauldepreter@skynet.be of cecileboon@skynet.be) dit met het oog op het aantal lunches.

geplaatst op 24 februari 2017

Zoals tijdens de lunch van 23 februari beloofd, vinden jullie door hier te klikken de tekst van "Ode aan de Nederlandse taal ". Deze ode werd ondertekend door een nederlandse taal "puritijn" en werd ons tijdens de lunch op een welsprekende wijze met Rotterdamse tongval gebracht door Robert Van den Heuvel !

Uw webmaster denkt dat de dichter het ook niet zo nauw nam met de gevestigde taalregels want hij noemt zich "puritijn" ipv van puritein....of is de webmaster verkeerd????

geplaatst op 13 januari 2017 Onze Nieuwjaarslunch op 12 januari kende ook dit jaar succes bij de Dames en Heren van onze club. Ga naar de fotogalerijen voor enkele foto's verzorgd door Freddy, onder meer groepsfotos van Dames en Heren. We maakten er gebruik van om de leden-groepsfoto van onze welkomspagina van de website op te frissen...Jullie kunnen deze foto uitvergroten door op de foto te klikken... een nieuwigheidje

geplaatst op 4 december 2016

Lees het vernieuwde welkomswoord van onze voorzitter!
geplaatst op 22 november 2016

Heel wat nieuwigheden... telkens via aanloggen op de ledenpaginas: het vijfde clubnieuws van dit jaar . Op de fotogalerijen: enkele fotos genomen door Marijke van de talrijk opgekomen aanwezigen voor de presentatie van Dirk en Lieve op 27 october. Ook de fotogalerijen zijn nu volledig terug in orde nà het wegvallen van Picasa, dank aan Paul De Preter hebben we nu ook de volledige reeks van Karlsruhe 2009 hersteld.Inmiddels lopen de inschrijvingen voor onze 2017 clubreis naar Bratislava...diegenen die aarzelen kunnen hier het programm nog eens nalezen...

De agenda die jullie via de welkomspagina kunnen aanklikken is nu ook al ingevuld met een aantal activiteiten die gepland worden in 2017!

geplaatst op 24 september 2016 Ook een selectie uit de fotos van Jos kon niet ontbreken in onze fotogalerijen! Surf naar de ledenpaginas en klik op fotogalerijen en dan naar de reeks: Istrie: door de lenzen van Jos Meekers. De moeite waard om o.a. mooie close-ups van een aantal medereizigers te ontdekken !Een verrijking van ons foto-aanbod.....
geplaatst op 21 september 2017 Met een noeste voorbereiding van Freddy en met 37 deelnemers was ook dit jaar onze clubreis een schot in de roos. De weergoden waren ons niet altijd goed gezind, maar zij hebben de pret niet kunnen bederven. De eerste twee reeksen foto's hebben de webmaster bereikt en jullie kunnen alvast onze reis zelfs dag per dag overlopen. Ga naar de fotogalerijen van de ledenpaginas om van heel mooie fotos die Chris selecteerde te genieten. Ook hebben we een reeks aangemaakt Istrie door de lens van Freddy. Diegenen die nog mooie fotos hebben om deze reeks te vervolledigen graag een "selectieve" selectie.........
geplaatst op 7 september 2016 Etienne verstuurde het vierde clubnieuws en zorgde eveneeens voor een nieuwe uitgave van onze adressenlijst editie september. Ga naar de ledenpaginas om deze gegevens nog eens te kunnen raadplegen.
geplaatst op 31 aug 2016 We maakten een fietstocht van Kieldrecht naar Dendermonde en terug en bezochten de mooie O L Vrouwekerk in Dendermonde. Klik hier voor onze foto's

geplaatst op 29 aug

2016

De Info CIC 53 is verstuurd en kan hier nog eens geraadpleegd worden. Het artikel over de Regionale Dag van regio 3 zal in het bijzonder vele leden van onze club, die dit event bijwoonden in de groene jager, interesseren. De nieuwsbrief van het CIC 2016-5 is ook beschikbaar. Klik hier om de inhoud te lezen.
geplaatst op 24 aug 2016 Door een gedwongen conversie van onze fotogalerijen tengevolge van het verdwijnen van Picasa kunnen jullie tijdelijk moeilijkheden ondervinden bij het consulteren van foto albums. Er wordt hieraan gewerkt om een aanvaardbare oplossing te vinden. Kijk alvast naar de fotos die geplaatst werden nà onze lustrumviering.
geplaatst op 8 juli 2016 Etienne heeft een derde editie van ons clubnieuws 2016 opgesteld. Een nieuwe adressenlijst en ledenlijst zijn nu ook beschikbaar. De agenda is ook weer up to date. Ga naar de ledenpaginas om deze nieuwe informatie te raadplegen

geplaatst op 6 juli 2016

 

Robert zijn causerie op 23 juni 2016 over het Nederlands Industriebeleid was zeer boeiend. Op verzoek van sommige leden werd zijn presentatie op onze website geplaatst. U kan deze vinden op de pagina van de fotogalerijen op onze ledensectie.
geplaatst op 10 juni 2016 Op de fotogalerijen van onze ledenpaginas vinden jullie fotos van een mooie fietstocht langs de Schelde boorden! Onze bike-master Willy zorgde voor een boeiend tracé met een culinair orgelpunt...
geplaatst op 1 mei 2016 Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas voor enkele mooie fotos van een geslaagde uitstap naar Waterloo en Lessines op 21 april.

geplaatst op 4 april 2016

Ga naar de ledenpaginas voor het tweede clubnieuws van 2016! De agendaknop is ook weer up to date, jullie vinden alle geplande activiteiten overzichtelijk terug! In het bijzonder te noteren gastsprekers uit eigen midden! Etjen spreekt op 28 april 2016 over Rusland en Robert Van Den Heuvel op 23 juni 2016 over zijn persoonlijke ervaringen met Nederlands industriebeleid. Reserveer ook de 11 augustus voor een bijzondere 30 jaar jubileumviering van onze club!
geplaatst op 11 maart 2016 Massa? Massa! Het verhaal achter de Nobelprijs van 2013 o.a. toegekend aan François Englert werd ons voorgesteld op 10 maart door Prof Dr Alex Sevrin. Het werd een schitterende voordracht met een schitterende spreker. Klik op de hyperlink om de slides nog eens rustig te overzien...
geplaatst op 26 februari 2016 Op vrijdag 10 juni 2016 organiseert Regio 3 voor de eerste maal een Regionale Ontmoetingsdag. U leest hier de uitnodiging en hier de verdere details ivm lunch en inschrijvingen. Onze club is een van de organiserende clubs en ondersteunt dit initiatief ten volle. Wij rekenen op een massale deelname!

geplaatst op 1 ferbruari 2016

Op 10 maart verwelkomen wij Prof. Dr. Alex Sevrin als gastspreker in de Zevenster. Klik hier voor een abstract van zijn spreekbeurt en ook voor een samenvatting van zijn indrukwekkend CV
geplaatst op 26 januari 2016 Onze Nieuwjaarslunch werd druk bijgewoond! Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas voor de foto reportage.
geplaatst op 24 november 2015

Freddy heeft weer eens een fantastische clubreis uitgedokterd! Wij reizen naar Istrië van 15 tot 19 september 2016. De flyer met alle gegevens kunnen jullie hier raadplegen.

geplaatst op 28

october 2015

Ga naar de ledenpaginas voor het vijfde clubnieuws van dit jaar

geplaatst op 3

october 2015

De artistieke foto's genomen tijdens onze clubreis naar Krakau blijven komen! bewonder nu ook de reeks van Freddy. Log in op de fotogalerijen op de ledenpaginas
geplaatst op 30 september 2015 Volgende week donderdag, 8 oktober nemen Dirk en Lieve jullie mee naar het verre Oosten.
Zoals gewoonlijk zijn de dames ook welkom. Gelieve Cecile De Preter te willen verwittigen van jullie aanwezigheid. zie uitnodiging
geplaatst op 18 september 2015 Ook Thérèse heeft ons een mooie reeks foto's van onze clubreis naar Krakau bezorgd. Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas om ze te bewonderen.
geplaatst op 14 september 2015 De clubreis naar Krakau telde een record aantal deelnemers en was een succes qua bestemming, programma en sfeer! Geniet van een uitgebreide reeks fotos van Chris die verder geen woorden behoeven. Ga naar de fotogalerijen op de ledenpaginas
geplaatst op 09 september 2015 De foto's van de fietstocht in Yerseke staan op de site. Die zijn zichtbaar op de ledenpagina's onder de knop fotogalerijen
geplaatst op 23 juli 2015 Klik hier op de link om de uitgebreide foto reportage te te bewonderen van onze geslaagde BBQ in het Royal sailing clubhuis op 23 juli
geplaatst op 29 juni 2015 De foto's van de fietstocht langs de Leie staan op de site. Die zijn zichtbaar onder de knop Fotogalerijen.
geplaatst op 23 juni 2015 Etienne heeft zojuist clubnieuws 4 gelanceerd. Ga naar de ledenpaginas indien je het via de website wil lezen. Ook het CIC nieuws nr 50 is hier beschikbaar.
geplaatst op 6 juni 2015 Enkele statistieken over het gebruik van onze website: dit jaar hebben we tot hiertoe 1.371 bezoekers geteld! dat is een gemiddelde van ongeveer 274 per maand en ongeveer 10 per dag......
geplaatst op 6 juni 2015 Onze secretaris Etienne publiceerde het clubnieuws van juni dat nu ook te raadplegen is op de ledenpaginas. Ook werd de agenda bijgewerkt met een rijke lijst van aktiviteiten....
geplaatst op 14 mei 2015 De april uitgave van onze adressenlijst is nu ook beschikbaar op de ledenpaginas. De fotos van onze uitstap naar Dordrecht op 7 mei zijn eveneens beschikbaar!
geplaatst op 5 april 2015 Het nieuw clubnieuws van februari is er ! Ga naar de ledenpaginas voor een overzicht van onze activiteiten voor de volgende maanden. De agenda die jullie via de welkomspagina kunnen raadplegen is ook bijgewerkt.
geplaatst op 9 februari 2015 Uit de archieven: een initiatief van Paul De Preter! Er werd een mooie fotoreportage van het bezoek aan St.-Katelijne Waver op 7 april 2007 aan onze fotogalerijen toegevoegd! Mogelijk volgen er nog meer?
geplaatst op 6 februari 2015 Een nieuw editie van onze adressenlijst is beschikbaar via de ledenpaginas. Suggesties zijn te melden aan Etienne.

geplaatst op

15 januari 2015

Het eerste clubnieuws van 2015, gevloeid uit de pen van onze nieuwe secretaris Etienne is nu beschikbaar op de website via de ledenpaginas. De bestuurswissel heeft het plaatje van de stuurgroep ook een beetje gewijzigd...

Vergeet niet dat voorafgaand aan onze lunch van 22 januari ek wij een uiteenzetting krijgen over de Probusreis 2015. Start om 10:30h!

geplaatst op
9 januari 2015

Veel gelukkige gezichten op onze nieuwjaars receptie met als belangrijkste hoogtepunt de voorzitterswissel van Herman naar Jos! Haast jullie naar de fotogalerijen om een ruime selektie van fotos te bekijken.... klik hier
geplaatst op
8 dec 2014

Onze Nieuwjaarslunch 2015 zal, zoals vorig jaar doorgaan in  “ De Groene Jager” Bredabaan 889 in Brasschaat, maar ditmaal in de zaal beneden.
We worden verwacht op donderdag 8 januari 2015 vanaf 12:00 uur.
Inschrijving door storting van 60.00 € per persoon op onze clubrekening BE11 4037 1448 0148 dit vóór 10 december 2014.

geplaatst op
8 dec 2014

Ons clublid Luc Bekaert zal ons op 11 december 2014 een inzicht geven over schaliegas :
“Is schaliegas een revolutie in de energiewereld of een utopie “.
We komen samen in de Zevenster om 10.30 uur.
Zoals telkens wanneer we een gastspreker op bezoek hebben zijn alle dames uiteraard uitgenodigd en meer dan van harte welkom. Ze  moeten hun aanwezigheid wel vooraf melden bij Cecile De Preter (tel: 03/645 30 97, pauldepreter@skynet.be of cecileboon@skynet.be)
dit met het oog op het aantal lunches

geplaatst op
8 dec2014
Het laatste clubnieuws van november vinden jullie op de ledenpaginas!

geplaatst op
17 okt 2014

Klik hier op de link om naar de fotogalerijen te gaan en de uitgebreide foto reportages te bewonderen van onze fantastische reis naar de Elzas.

geplaatst op
9 sept 2014

Het laatste clubnieuws van september vinden jullie op de ledenpaginas. Klik hier voor de link

geplaatst op
31 juli 2014

Klik hier op de link om naar de fotogalerijen te gaan en de uitgebreide foto reportages te bewonderen van onze geslaagde BBQ. Zowel de fotos verzameld door Lieve als een tweede reeks aangebracht door Marc en Paul zijn te bewonderen.

geplaatst op
12 juni 2014

De fotos van onze fietstocht in Hamme zijn beschikbaar. Klik hier voor de link.

geplaatst op
24 mei 2014

Ook onze club heeft kunstenaars in de rangen! Ga en geniet van een tentoonstelling waar onder meer ook werken van Marc Mestdach worden ten toongesteld. Klik hier voor de flyer

geplaatst op
18 mei 2014

Ga naar de fotogalerijen voor de fotos van onze uistappen naar Kleine Brogel en Mechelen

geplaatst op
27 maart 2014

Lees de nieuwsbrief van maart 2014 van Probus Nationaal en klik hier.
geplaatst op
7 februari 2014
Onze jaarlijkse clubreis dit jaar van 9 tot 12 oktober brengt ons naar de Elzas. Freddy heeft er weer zijn werk van gemaakt. Bekijk hier de flyer. Inschrijvingen worden verwacht tegen einde april.

geplaatst op
14 februari 2014

Onze Nieuwjaarslunch op 9 januari in De Groene Jager was een succes. Ga via deze link naar de fotogalerijen. Ook werd het intern reglement nog wat bij "getuned" klik hier voor consultatie.

geplaatst op
13 december 2013

Op 19 maart 2014 brengen wij een bezoek aan Kleine Brogel. Klik hier voor het programma. Inschrijvingen gebeuren via de betaling van 50€ per deelnemer op onze rekening BE11 4037 1448 0148. Voor het doorsturen van jullie persoonlijke gegevens noodzakelijk voor het bezoek via de website klik hier.

geplaatst op

14 oktober 2013

De fotos van onze Maltareis kunnen worden bekeken op de fotogalerijen op de ledenpaginas of door op volgende link te klikken.
geplaatst op augustus 2013 De eerste fotoreeks (fotograaf Marc VDH) van onze spetterende BBQ op 25 juli in de Jachthoorn te Kontich is nu beschikbaar in onze fotogalerij van de ledenpaginas! De webmaster verwacht nog de input van andere fotografen!

geplaatst op
21 juni 2013

Raadpleeg het clubnieuws voor de details van onze Zomer BBQ die wij organiseren In de Jachthoorn te Kontich. Inschrijving verwacht door storting op onze rekening BE11 4037 1448 0148 vòòr 12 juli van 60€/p. Noteer ook in jullie agenda dat de volgende fietstocht eraan komt op 29 augustus. Consulteer de web agenda om de aankondiging van gastsprekers te vinden op 14 november en 12 december!
geplaatst op
13 juni 2013
Diegene die benieuwd zijn hoe wij het gesteld hebben op onze tweedaagse uitstap naar Boulogne op 11 - 12 juni kunnen onze foto's bekijken bij de fotogalerijen

geplaatst op

7 juni 2013

Ga naar onze fotogalerijen en ontdek de fotoreeksen over onze uitstap naar Geel en Mol op 24 mei en de fietstocht langs Scheldeboorden op 6 juni 2013!
geplaatst op
2 mei 2013
Lees het voorstel van Freddy voor een uitstap naar Noord Frankrijk gepland op 11 en 12 juni 2013. Een korte beschrijving van het voorgestelde programma vinden jullie in het clubnieuws

geplaatst op

2 mei 2013

Ook onze fietstocht komt er aan. Lees hier het programma dat "bikemaster" Jos heeft uitgeschreven. Het wordt een interessante dag op 6 juni! Inschrijvingen te bevestigen aan Jos.

geplaatst op

11 april 2013

Onze daguitstap op 16 mei 2013 naar Geel en Mol komt eraan. Inschrijvingsmodaliteiten werden al via aparte mail rondgestuurd maar er is nog altijd plaats...voor diegenen die zich willen haasten. Lees hier een update van het programma en maak even een stap als voorbereiding naar de boeiende website van het Gasthuismuseum te Geel .

geplaatst op

15 maart 2013

Voor diegenen onder ons die de boeiende voordracht over " De metalen die ons leven beheersen..." van Prof. em. E. Aernhoudt nog even willen beter assimileren: klik hier om alle slides nog eens te overlopen....Voor de afwezigen zie welke boeiende topics aan bod kwamen.

geplaatst op

4 maart 2013

Gelieve hier het nieuwe CIC info van februari 2013 te vinden

geplaatst op

18 februari 2013

16 mei 2013: Daguitstap Geel en Mol: Dankzij Freddy Bernaerts en Jef Maes hebben we een mooie dagtrip in de Kempen.
Op deze link vinden jullie de beschrijving van de trip.
We vertrekken om 9.00 uur aan de kerk van Schilde Bergen, met tweede opstapplaats rond punt Wommelgem om 9.15 uur.
Gelieve in te schrijven via storting op onze rekening BE11 4037 1448 0148.
Vergeet niet op de overschrijving te vermelden uw menukeuze en opstapplaats . Er is een beperking in het deelnemersaantal! de eerste betalenden zijn er bij!

geplaatst op

14 februari 2013

De tweejaarlijkse Nationale Probusdag in Gent vindt plaats op 28 mei 2013. Wij zullen er zoals altijd talrijk vertegenwoordigd zijn. Inschrijvingen sluiten af op 28 februari. Ga naar de webinschrijvingspagina door te klikken op de groene onderlijnde hyperlink!

geplaatst op

29 januari 2013

 

Professor Emeritus Etienne Aernhoudt zal ons op 28 februari toelichten wat er zoal gebeurt op het gebied van zeldzame metalen, hun toepassingen in de moderne technologie en de geopolitieke betekenis hiervan.

Het voorspelt weerom een boeiende uiteenzetting te worden!
We komen samen om 10:15 uur in de Zevenster. Dames zijn van harte welkom, maar dienen zich te melden bij Cecile De Preter pauldepreter@skynet.be voor lunchdeelname.

Herleef de Nieuwjaarsreceptie van 10 januari in het 'sGravenhof te Schilde via de fotos op de fotogalerijen.
Zie ook het aangepaste clubreglement dat o.a. enkele verduidelijkingen geeft ivm de verzekerde status van onze feitelijke vereniging.

geplaatst op

5 januari 2013

De ledenlijst werd upgedated. Zie even na of uw gegevens juist worden vermeld. Stuur uw opmerkingen naar de webmaster via de contact knop op de welkomspagina.

Het eerste clubnieuws van 2013 kan nu ook geconsulteerd worden op de site.

Lees ook de niewjaarsuitgave van het CIC Info van Probus Nationaal

geplaatst op

9 december

Vergeet ook niet uw ledenbijdrage 2013 van 45 Euro te storten op rekening van BE11 4037 1448 0148 van Probus Antwerpen Noord. Graag voor 31 januari 2013. Aan de weduwen vragen we een symbolische bijdrage van 10 Euro
Inschrijven op onze nieuwjaarslunch kan door storten van uw bijdrage van 60 Euro/persoon op rekening van BE11 4037 1448 0148 van Probus Antwerpen Noord. Liefst voor 25 december.
Onze jaarlijkse clubreis gaat in 2013 door van 2 tot 9 october . Wij vliegen naar MALTA! zie een samenvatting van Freddy, lees wat informatie over de uitstappen en hotel. Wij moeten een minimum quotum halen uw snelle inschrijving kan ons helpen!

geplaatst op

28 oktober

Professor Emeritus Theo Van der Waeteren die op 12 april onze club nog vergastte op een boeiende spreekbeurt is niet meer. Lees hier zijn overlijdensbericht. Wj denken alvast terug aan de boeiende momenten die deze innemende persoonlijkheid aan velen onder ons gebracht heeft.

geplaatst op

13 oktober 20120

 

Lees ook de laatste editie van het CIC Info van Probus Nationaal. Klik op deze link
De fotoreportages van onze uitstap naar Gent en onze jaarlijkse Clubreis zijn beschikbaar op de fotogalerijen rubriek in de leden paginas !Klik op deze link
geplaatst op 17 september 2012 Op 23 september zetten Dirk en Lieve hun asia avontuur verder. Ze hopen van regelmatig berichtjes te ontvangen zowel per mail als in hun gastenboek op de site. Hun avontuur kan gevolgd worden op hun site: http://www.asiatrails.be

geplaatst op

12 september 2012

Op 27 september gaan wij op uitstap naar Gent. Het wordt een uitstap met een bijzonder programma waarvan jullie de details kunnen lezen in een samenvatting van Freddy, onze event manager...Uw betaling geldt als inschrijving!

geplaatst op

3 augustus 2012

Er staat een woordje uitleg over de (dames) lunches op de damespagina

geplaatst op

26 juni

De "Cycling Diner"was een overrompelend succes. De 13 deelnemers hebben uiteindelijk geen drup regen gekregen. Echter was het anderhalf uur voor het vertrek noch aan het stortregenen, maar dan liet de buienradar zien dat het slechte weer aan het voorbij trekken was zodat we besloten te vertrekken. Wij startten met een uitgebreid ontbijt op de markt van Lier. Daarna soep in het Schipke en hoofdgerecht boven op Beerzelberg om de calorieën bij te vullen en dan terug naar Lier voor het dessert. Iedereen moe en tevreden.

De fotografen Lieve en Paul worden verzocht hun fotos aan de webmaster te bezorgen voor verdere publicatie.

geplaatst op

25 mei
Onze eerste fietstocht van het jaar is vastgelegd op maandag 18 mei als "cycling dinner" in het kader van Lier 800. Ga naar de website van Lier Toerisme voor meer details van het event. Vertrek is voorzien op de markt van Lier. Jos verwittigt de deelnemers waar afgesproken wordt voor het parkeren. Deelname te confirmeren aan Jos vóór 5 juni. Bijdrage voor soep, hoofdgerecht en dessert in zorgvuldig uitgekozen horeca zaken: 35 Euro/p

geplaatst op

11 mei

Geniet nog na van onze leerrijke en gastronomische uistap !De fotos "Haspengouw en Sagalassos" staan nu op de website! Ga naar de fotogalerijen of klik eenvoudig weg op de hyperlink in het groen in deze tekst.

geplaatst op

18 maart

In voorbereiding op zijn spreekbeurt op 12 april, lees het indrukwekkende Curriculum van Prof.Em. Theo Van der Waeteren via een klik op de hyperlink in deze tekst. Voor zijn oudstudenten ingenieurs onder ons, fris jullie geheugen op met een korte geschiedenis van het Thermotechnisch Instituut van de K.U.Leuven.

 

De voordracht van Lieve en Dirk op 14 juni heeft nu ook haar promotieflyer.Klik op deze hyperlink voor deze flyer die alvast onze verwachtingen aanscherpt! Het beloofd een boeiende voorstelling te worden.

 

geplaatst op

17 maart

Er is nieuws: het clubnieuws van februari, de flyer uitstap Haspengouw Sagalassos met het gedetailleerde programma en een aangepaste addressenlijst! Raadpleeg de ledenpaginas op de rubrieken clubnieuws en adressenlijst.

 

geplaatst op

14 maart

Dames: kijk eens op jullie pagina. Verrassing! (geluid op zetten)

 

geplaatst op

27 februari

Lieve en Dirk komen ons vertellen over hun Zuid Amerika reis (deel 2) en Antarctica op 14 juni 10:30h.....Reserveer alvast deze datum in uw agenda. Dames zijn zoals altijd hartelijk welkom en dienen zich aan te melden bij Cecile 03/645 30 97 voor lunchdeelname.

 

Onze eerste fietstocht is gepland op 7 juni! details volgen

 

Professor Theo Vanderwaeteren is onze gastspreker op 12 april 10:30h en zal het hebben over onze Energie problemen...Reserveer alvast deze datum in uw agenda. Dames zijn zoals altijd hartelijk welkom en dienen zich aan te melden bij Cecile 03/645 30 97 voor lunchdeelname

 

Er was een talrijke opkomst en de voordracht van Mevr Van de Velde over APOPO was boeiend. Herbekijk nog even de slides in de fotogalerijen op de ledenpaginas

 

geplaatst op

18 februari

Sagalassos tentoonstelling Tongeren: Blokkeer nu reeds de datum van 3 mei in jullie agenda! Details volgen.

 

geplaatst op

16 februari

De foto's van ons bezoek aan huis Ashtari staan op de ledenpagina bij de fotogalerijen

 

De januari editie van ons clubnieuws staat op de site en is consulteerbaar via de ledenpaginas!

 

geplaatst op

12 januari

Ga naar de ledenpaginas onder fotogalerijen en ontdek de volledige fotosessies van onze druk bijgewoonde nieuwjaarslunch en voorzitterswissel!

-

 

 

 

 

 

 

 

 
Webdesign:lieve + 32 (0)476 44 16 72